Spring til indhold

Information om The Trade Council

På disse sider kan du finde information om, hvordan handelsafdelingen på den danske ambassade i Kiev og The Trade Council kan hjælpe din virksomhed i Ukraine, samt læse om Ukraine som marked og finde råd og anbefalinger om ukrainsk forretningskultur.

Det er handelsafdelingens ansvar på den danske ambassade i Kiev at fremme handel mellem Ukraine og Danmark. I kraft af vores tilstedeværelse i Ukraine har vi et godt udgangspunkt for aktivt at kunne assistere danske eksportører af varer og services i deres markedsførings- og salgsindsats i Ukraine, samt yde støtte til ukrainske importører, der har leder efter danske leverandører.

Danske virksomheder, som ikke har erfaring med eksport, kan få nyttig rådgivning til at tackle verdensmarkedet hos The Trade Council.

Hvorfor Ukraine?

Der er flere grunde til at gøre forretninger i Ukraine eller bruge markedet som en del af sin virksomheds internationalisering. Her listes de væsentligste:

Et umættet marked; Ukraine producerer få gode forbrugsgoder, få kvalitetsprodukter generelt set. Og landets producerer meget få nicheprodukter, hvor danske virksomheder netop er stærke. Markedets volumen er på 46 mio. forbrugere.

Den ukrainske økonomi er en vækstøkonomi, hvor væksten drives frem af en meget gunstig landbrugssektor, eksport af stål og det indenlandske forbrug. Her er mulighed for at få større markedsandele end i mere ’etablerede økonomier’.
 
Netop landbruget investeres der i, da potentialet for landbrugets totale output er enormt. At udnytte potentialet kræver udstyr og teknologi. Ukrainsk produceret udstyr er billigere, men af en lavere kvalitet, og danske eksportører af viden og udstyr har traditionelt klaret sig godt.

Outsourcing af løntung produktion: God og billig arbejdskraft tæt på EU. En dygtig syerske koster arbejdsgiveren netto DKK 2500. Ca. halv pris af lønningsniveauet for lignende arbejdskraft i eksempelvis Polen. Gode danske erfaringer og et godt dansk netværk.

Outsourcing af IT: Mange dygtige programmører, meget gode danske erfaringer og et godt dansk netværk indenfor sektoren.

The Trade Council på ambassaden kan kontaktes dagligt kl. 9:00-16:00.

 

Sektorrådgiver Lesya Logvinenko

Tlf. +38 044 200 12 65

E-mail: leslog@um.dk  

 

Sektorrådgiver Tetyana Kobchenko

Tlf. +38 044 200 12 68

E-mail: tetkob@um.dk

 

 

Møder kun efter forudgående aftale.

Messer

Find information om messer i Ukraine på www.expoua.com.

 

 

Se en oversigt over danske virksomheder i Ukraine her