Spring til indhold

Dansk-ukrainsk finansieringsaftale for investeringer i grøn infrastruktur er klar

17.06.2020  14:13

Med det ukrainske parlaments godkendelse d. 16. juni af den såkaldte Danida Sustainable Infrastructure Finance-aftale er vejen nu banet for nye danske investeringer i infrastruktur- og anlægsprojekter i Ukraine.

Det er godt nyt for miljøet, da aftalen skal være med til at fremme Ukraines grønne omstilling ved at yde rentefrie lån til projekter inden for energieffektivitet, rent vand og spildevandshåndtering.

Samtidigt er det også godt nyt for danske virksomheder, da projekterne, som typisk har et budget på 100 millioner euro eller mere, er med til at bringe danske virksomheders kompetencer og styrkepositioner i spil, idet at disse implementeres i et samarbejde med danske leverandører og lokale partnere.

Danida Sustainable Infrastructure Finance, som administreres af Investeringsfonden for udviklingslande (IFU), supplerer det danske naboskabsprogram (DANEP), hvor Danmark yder bistand til reformer i Ukraine inden for en lang række områder, såsom anti-korruption, decentralisering, energi og arbejdstagerrettigheder. DANEPs budget for 2017-21 er på ca. 480 mio. kr.