Spring til indhold

ICARS og Georgien forpligter sig til at bekæmpe resistens over for antibiotika

30.09.2020  14:48


International Center for Antimicrobial Resistance Solutions (ICARS) underskrev et aftalememorandum med Georgien. Partnerskabet med to georgiske ministerier vil resultere i forvaltningsprogrammer til bekæmpelse af antimikrobiel resistens i Georgien. Partnerne vil udvikle demonstrationsprojekter, arbejde sammen med hospitalsadministrationer, sundhedspersonale, dyrlæger og lokale landmænd for at skabe og implementere et sæt standarder til brug af antibiotika i humanmedicin og landbrug.

De georgiske underskrivende ministerier er: Ministeriet for Miljøbeskyttelse og Landbrug i Georgien (MEPA) og Ministeriet for Internt Fordrevne Personer fra de Okkuperede Territorier, Arbejdskraft, Sundhed og Sociale anliggender i Georgien (MoIDPLHSA).

”Vi er glade for at se engagement fra den georgiske regering til at bekæmpe antibiotikaresistens og ser frem til at arbejde sammen om at udvikle praktiske løsninger” sagde Robert Skov, MD og videnskabelig direktør for ICARS.


Antimikrobiel resistens (AMR) er et globalt problem, der ikke kender grænser. Gennem samarbejdet med ICARS tager Georgien et konkret skridt fremad mod at sænke AMR og stoppe superbugs. Georgien er det andet land, der samarbejder med ICARS, efter at Vietnam forpligtede sig til at samarbejde med organisationen om to implementeringsprojekter.

Om ICARS

ICARS udfører uafhængig, politisk relevant, anvendt forskning på internationalt, nationalt og lokalt niveau i lav- og mellemindkomstlande for at identificere evidensbaserede løsninger til bekæmpelse af resistens over for antimikrobielle stoffer. Det arbejder i tæt samarbejde med regeringer, forskningsmiljøer og vigtige interessenter for at skabe kontekstspecifikke interventioner og testløsninger til nedsættelse af resistens over for antibiotika. ICARS blev født på initiativ af Verdensbanken og den danske regering og har base i København. ICARS er i færd med at udvikle sig til en uafhængig international institution og søger partnere til at udføre sin mission.