Spring til indhold

Ambassadør Ole Egberg Mikkelsen blev inviteret til at tale ved åbningen af ​​konferencen ”Investigative Journalism: Achievements, Challenges and Development Opportunities”

04.12.2020  15:18

I sin tale understregede han vigtigheden af at udvikle undersøgende journalistik og hvor tæt den er forbundet med anti-korruptionskampen. ”Hvis kritisk og undersøgende journalistik ikke længere er mulig, er det ikke kun medierne, der vil lide. Antikorruptionsindsatsen og hele reformprocessen, som Ukraine stolt påbegyndte i 2014, vil være i fare. Antikorruption og  undersøgende journalistik er begge en del af en episk kamp, der skal vindes ”, påpegede ambassadøren.
 
Hele talen er tilgængelig her (på engelsk).
 
Investigative Journalism konferencen er en årlig begivenhed, der sigter mod at fremme udviklingen af et netværk af undersøgende journalister i Ukraine og deres integration i det globale professionelle samfund.
 
Konferencen er støttet af EU Anti-Corruption Initiative, medfinansieret og implementeret af Danmarks Udenrigsministerium. En af EUACI's komponenter er at støtte undersøgende journalistik til at undersøge og rapportere om sager mod korruption på lokalt, regionalt og nationalt plan.