Spring til indhold

Praktik på Den Danske Ambassade i Kiev

29.07.2020  11:46

Udviklingen i Ukraine er med til at definere Europas politiske landskab og stiller krav til en aktiv dansk tilstedeværelse. Som praktikant på den danske ambassade i Kiev får du mulighed for at afprøve dine kvalifikationer på en spændende arbejdsplads i en afgørende periode af landets historie.

Den danske ambassade i Kiev søger to initiativrige studerende til at arbejde med økonomi, handel og public diplomacy under et 5 måneders praktikophold med start 1. september 2020. Her får du et dybt indblik i det ukrainske samfund og regionen som sådan samt kendskab til, hvordan udviklingspolitik fungerer i praksis – og hvordan det er at arbejde i den danske udenrigstjeneste.

Som praktikant hos os får du frihed under ansvar, så vi forventer, at du er selvstændig, ansvarlig og fleksibel, og at du er åben for at tage opgaver på tværs af fagområder og af praktisk karakter. Du skal kunne tale og skrive engelsk på højt niveau. Kendskab til russisk eller ukrainsk vil være en fordel. Du skal desuden være indskrevet på en videregående uddannelse.

Ansøgningsfristen er d. 7. august 2020. 

Stilling 1: Økonomi og Handel

Praktikanten vil skulle følge udviklingen på det økonomiske område med fokus på igangværende reformer bl.a. med sigte på vækst og beskæftigelse samt deltage i indberetningsvirksomhed herom. Herudover vil praktikanten skulle bistå ambassadens handelsafdeling i arbejdet med at hjælpe danske virksomheder, der ønsker at eksportere til eller investere i Ukraine. Endelig vil praktikanten kunne få opgaver i forbindelse med Danmarks udviklingsbistand til Ukraine. 

Vi forventer, at du:

·         Har analytisk sans og gode formidlingsevner

·         Kender til internationale politiske processer og gerne regionen specifikt

·         Har interesse og viden om økonomiske forhold og gerne også eksportfremme.        

Stilling 2: Public Diplomacy og Kommunikation

Praktikanten vil skulle deltage i ambassadens Public Diplomacy-arbejde, der skal fremme danske interesser og viden om Danmark i Ukraine. Hovedfokus vil være på det kulturelle område og på kommunikation via ambassadens hjemmeside og på sociale medier. Praktikanten vil bl.a. deltage i udarbejdelsen og gennemførelsen af arrangementer, så som festivaler, foredrag og udstillinger, samt i redigeringen af ambassadens hjemmeside og Facebook-side.

Vi forventer, at du:

·         Er en god kommunikator og har erfaring indgående med sociale medier

·         Har teknisk snilde og generel forståelse for IT og hjemmesider

·         Har erfaring med projektkoordinering

Praktisk information

Praktikopholdene vil vare fem måneder fra den 1. september 2020 til 31. januar 2021. Praktikanterne skal være indskrevet på en højere læreanstalt. Udenlandske statsborgere skal være tilmeldt en højere læreanstalt i Danmark og have haft længerevarende bopæl (mindst 3-4 år) i Danmark.

Ambassaden skal gøre opmærksom på, at det ikke vil være muligt at forlade Ukraine i det sidste tre måneder af praktikopholdet, da tilladelse til at blive længere end de 90 dages maksimale visumfrie ophold gives som en som en såkaldt forlængelse af et midlertidigt ophold, under hvilken genindrejse til Ukraine ikke kan ske inden 90 dages karantæne.

Såfremt begge praktikantstillinger har interesse, beder vi ansøgere søge begge stillinger i samme ansøgning. Angiv venligst prioriteringen af de søgte stillinger øverst i ansøgningen.

Arbejdet på ambassaden er ulønnet, og praktikanterne er selv ansvarlige for dækning af alle udgifter i forbindelse med opholdet. Ambassaden kan refundere op til 3.000 kr. per måned til dokumenterede udgifter i forbindelse med opholdet til f.eks. husleje, forsikringer, vaccinationer og flybilletter. Ambassaden er behjælpelig med at finde bolig.

Priserne i Ukraine er generelt lave, også i hovedstaden. Kiev er en gammel by med en lang historie bag sig, og sammen med sine mange kulturelle begivenheder samt caféer, restauranter og barer et spændende sted at bo. Der er gode rammer for hurtigt at etablere et socialt netværk, herunder med praktikanter fra andre ambassader.

Der er igen åbnet for direkte flyforbindelse mellem Danmark og Ukraine. Der er pt. ikke krav om karantæne pga. COVID19, når man indrejser i Ukraine fra Danmark. Det anbefales pt. at man går i 14 dages karantæne, når man ankommer fra Ukraine til Danmark.

Motiveret ansøgning, CV, karakterudskrift og eventuelle anbefalinger sendes i én samlet PDF-fil til ievamb@um.dk. Ansøgningsfristen for begge stillinger er d. 7. august 2020. Skriv venligst ”Praktikantansøgning” i emnefeltet.