Spring til indhold

Næste fase af Ukrainian-Danish Energy Partnership Program lanceres i 2021

14.12.2020  15:52

UDEC

Ambassadør, Ole Egberg Mikkelsen deltog i et møde med First Deputy Minister of Energy of Ukraine, Olga Buslavets og Direktør for Energistyrelsen, Kristoffer Böttzauw. Mødet fokuserede på den næste fase af det ukrainsk-danske energipartnerskabsprogram (UDEPP), der lanceres i april 2021.

Direktør for Energistyrelsen Kristoffer Böttzauw påpegede prioriteterne for 2. fase af UDEPP, nemlig udviklingen af Energy Outlook og Energy Strategy 2035, forbedring af Ukraines fjernvarmesystem og de frivillige aftaler om energi effektivitet, hvor der er opnået betydelige fremskridt.

Han understregede også, at det dansk-ukrainske energisamarbejde var ved at komme ind i sin 3. fase med fokus på langsigtet energiplanlægning, energieffektivitetsteknologier, integration af vedvarende energi og udforskning af placeringen af offshore vindkraftprojekter taget Ukraines store potentiale og Danmarks erfaring inden for dette felt i betragtning.

Ifølge First Deputy Minister of Energy of Ukraine, Olga Buslavets er Energy Outlook allerede under udvikling. Ministry of Energy of Ukraine støtter dette initiativ fra Energistyrelsen og ser frem til de første resultater af denne undersøgelse, der vil blive taget i betragtning, når Ukraines energistrategi skal opdateres.