Spring til indhold

Dansk involvering i Ukraine Reform Conference 2020

20.11.2020  08:32

URC 2020

Som en del af forummet "Dialogerne om reformer" ved Ukraine Reform Conference deltog ambassadør Ole E. Mikkelsen i diskussionspanelet "Anti-Corruption Policy". I denne tale præsenterede han den danske vision om udfordringer, resultater og prioriteringer i gennemførelsen af reformer i Ukraine.


Ambassadøren understregede, at "anti-korruptionsinitiativet er flagskibet og langt den største komponent i vores naboskabsprogram i Ukraine." Han berørte også de nuværende udfordringer for anti-korruptionsinstitutionerne i Ukraine og sagde: ”I dag er Ukraine ved et dramatisk vendepunkt. De skridt, som Ukraine og dets politiske institutioner vil tage i de kommende dage og uger, vil bestemme fremtiden for Ukraines reformer og dermed Ukraines fremtid. Den gode nyhed er, at der stadig er tid til at gøre, hvad der er nødvendigt for at bringe antikorruptionspolitikken tilbage på sporet.

URC 2020

Ukraine Reform Conference er en årlig international begivenhed dedikeret til ekspertdiskussion om reformfremskridt i Ukraine. Det danske udenrigsministerium er gennem Danida stolte medsponsorer for konferencen. Den blev lanceret af den ukrainske regering i 2017 og fungerer som en platform, der samler ukrainske og internationale embedsmænd, civilsamfundet og forretningsrepræsentanter og internationale partnere for at drøfte Ukraines reformfremskridt og prioriteringer.
 
2020-udgaven af Ukraine Reform Conference berører en lang liste af reformemner, herunder europæisk integration, decentralisering, forfatningsmæssige og parlamentariske reformer og antikorruption blandt mange andre. Onlineforumet “The Dialogues About Reforms: on the Road to Vilnius” er organiseret som forberedelse til Ukraine Reform Conference, som vil blive afholdt i 2021 i Vilnius.

Den fulde version af ambassadørens tale kan findes via linket (på engelsk).

URC 2020