Spring til indhold

Praktik på Den Danske Ambassade i Kiev


Udviklingen i Ukraine er med til at definere Europas politiske landskab og stiller krav til en aktiv dansk tilstedeværelse. Som praktikant på den danske ambassade i Kiev får du mulighed for at afprøve dine kvalifikationer på en spændende arbejdsplads i en afgørende periode af landets historie.

Den danske ambassade i Kiev søger to initiativrige studerende til at arbejde med politik, og kommunikationsopgaver under et 6 måneders praktikophold med start 1. februar 2020. Her får du et dybt indblik i det ukrainske samfund og regionen samt kendskab til, hvordan udviklingspolitik fungerer i praksis – og hvordan det er at arbejde i den danske udenrigstjeneste.

Som praktikant hos os får du frihed under ansvar, så vi forventer, at du er selvstændig, ansvarlig og fleksibel, og at du er åben for at tage opgaver på tværs af fagområder og af praktisk karakter. Du skal kunne tale og skrive engelsk på højt niveau. Kendskab til russisk eller ukrainsk vil være en fordel, men er ikke et krav. Du skal desuden være indskrevet på en videregående uddannelse.

Ansøgningsfristen er fredag d. 8. november, 2019.

Stilling 1 og 2: Politik og Kommunikation
Begge praktikanter vil følge udviklingen på det politiske område og assistere den politiske afdeling med varierende researchopgaver. Praktikanterne deltager derudover også i møder, pressebriefinger og konferencer på og uden for ambassaden.

Endelig vil praktikanterne også blive ansvarlige for ambassadens kommunikationskanaler på de sociale medier, primært Facebook, og for redigering af ambassadens hjemmeside via Sitecore. Dette ansvar omfatter bl.a. udarbejdelse af nyhedstekster med politisk såvel som kulturelt indhold, hjemmesideredigering, mindre oversættelser og out-reach til andre medieplatforme. Hertil kommer en række ad-hoc baserede opgaver af varierende omfang.


Vi forventer, at du:
• Har analytisk sans og gode formidlingsevner.
• Har dybbegående kendskab til indenrigs- og udenrigspolitiske processer.

• Har interesse for og, gerne specifikt kendskab til, regionen.

• Har indgående erfaring med sociale medier og en generel forståelse for IT og hjemmesider.

Praktisk information
Praktikopholdene vil vare seks måneder fra den 1. februar 2020 til 31. juli 2020. Praktikanterne skal være indskrevet på en højere læreanstalt. Udenlandske statsborgere skal være tilmeldt en højere læreanstalt i Danmark og have haft længerevarende bopæl (mindst 3-4 år) i Danmark.

Ambassaden skal gøre opmærksom på, at det ikke vil være muligt at forlade Ukraine i de sidste tre måneder af praktikopholdet, da tilladelse til at blive længere end de 90 dages maksimale visumfrie ophold gives som en såkaldt forlængelse af et midlertidigt ophold, under hvilken genindrejse til Ukraine ikke kan ske inden 90 dages karantæne.

Arbejdet på ambassaden er ulønnet, og praktikanterne er selv ansvarlige for dækning af alle udgifter i forbindelse med opholdet. Ambassaden kan dog refundere op til 3.000 kr. per måned til dokumenterede udgifter i forbindelse med opholdet, til f.eks. husleje, forsikringer, vaccinationer og flybilletter. Ambassaden er behjælpelig med at finde bolig.

Kiev er en gammel by med en lang historie bag sig, og sammen med sine mange kulturelle begivenheder samt caféer, restauranter og barer et spændende sted at bo. Der er gode rammer for hurtigt at etablere et socialt netværk, herunder med praktikanter fra andre ambassader. Leveomkostningerne i Ukraine er generelt lave, også i hovedstaden.

Motiveret ansøgning, CV, karakterudskrift og eventuelle anbefalinger sendes i én samlet PDF-fil til
ievamb@um.dk. Ansøgningsfristen for begge stillinger er 8. november 2019. Skriv venligst dit navn og ”Praktikantansøgning” i emnefeltet.

Yderligere spørgsmål kan rettes til de nuværende praktikanter på
madpou@um.dk eller jakhas@um.dk .