Gå til indhold

praktik på den danske ambassade i kiev

Udviklingen i Ukraine er med til at definere Europas politiske landskab og stiller krav til en aktiv dansk tilstedeværelse. Som praktikant på den danske ambassade i Kiev får du mulighed for at afprøve dine kvalifikationer på en spændende arbejdsplads i en afgørende periode af landets historie. 
 
Den danske ambassade i Kiev søger en initiativrig studerende til at arbejde med økonomi, politik og public diplomacy under et 3 måneders praktikophold med start 1. september 2021. Såfremt COVID-situationen tillader det, vil der eventuelt være mulighed for forlængelse frem til og med 31. januar 2022. Under praktikopholdet får du et dybt indblik i det ukrainske samfund og regionen, samt kendskab til hvordan diplomati fungerer i praksis og hvordan det er at arbejde i den danske udenrigstjeneste. 
 
Som praktikant hos os får du frihed under ansvar, så vi forventer, at du er selvstændig, ansvarlig og fleksibel, og at du er åben for at tage opgaver på tværs af fagområder og af praktisk karakter. Du skal kunne tale og skrive engelsk på højt niveau. Kendskab til russisk eller ukrainsk vil være en fordel. Du skal desuden være indskrevet på en videregående uddannelse.
 
Ansøgningsfristen er søndag d. 27. juni 2021.
 
Lidt mere om stillingen:
 
Praktikanten vil skulle følge udviklingen på det politiske og økonomiske område med fokus på den indenrigspolitiske udvikling, gangværende reformer, og deltage i ambassadens møder herom. Herudover vil praktikanten kunne få opgaver med at bistå ambassadens handelsafdeling og forsvarsattache. Praktikanten vil også skulle deltage i ambassadens Public Diplomacy arbejde, der skal fremme danske interesser og viden om Danmark i Ukraine. Hovedfokus på kommunikation via ambassadens hjemmeside og på sociale medier. 
 
 Vi forventer, at du:
 
Har analytisk sans og gode formidlingsevner.
Kender til internationale politiske processer og gerne regionen specifikt.
Har interesse og viden om politiske og økonomiske forhold.        
Er en god kommunikator og har indgående erfaring med sociale medier.
Har teknisk snilde og generel forståelse for IT og hjemmesider.
Har erfaring med projektkoordinering.
 
Praktisk information

Praktikopholdet vil vare tre måneder med start den 1. september 2021 eller hurtigst muligt derefter. Praktikanterne skal være indskrevet på en højere læreanstalt. Udenlandske statsborgere skal være tilmeldt en højere læreanstalt i Danmark og have haft længerevarende bopæl (mindst 3-4 år) i Danmark.
 
Ambassaden skal gøre opmærksom på praktikopholdet kan annulleres frem til starttidspunktet, blive afbrudt midlertidigt eller ophøre permanent som følge af sundhedsmæssige forhold/risici, herunder fx en forværring af Corona/COVID-19 situationen, som fortsat er meget dynamisk i Ukraine. 
 
Såfremt praktikopholdet bliver forlænget ud over de tre måneder skal ambassaden gøre opmærksom på, at det ikke vil være muligt at forlade Ukraine under den sidste del af opholdet, da tilladelse til at blive længere end de 90 dages maksimale visumfrie ophold gives som en såkaldt forlængelse af et midlertidigt ophold, under hvilken genindrejse til Ukraine ikke kan ske inden 90 dages karantæne.

Arbejdet på ambassaden er ulønnet, og praktikanterne er selv ansvarlige for dækning af alle udgifter i forbindelse med opholdet. Ambassaden kan dog refundere op til 3.000 kr. per måned til dokumenterede udgifter i forbindelse med opholdet, til f.eks. husleje, forsikringer, vaccinationer og flybilletter. 
Kiev er en gammel by med en lang historie bag sig, og sammen med sine mange kulturelle begivenheder samt caféer, restauranter og barer et spændende sted at bo. Leveomkostningerne i Ukraine er generelt lave, også i hovedstaden.

Motiveret ansøgning, CV, karakterudskrift og eventuelle anbefalinger sendes i én samlet PDF-fil til ievamb@um.dk. Ansøgningsfristen for stillingen er søndag d. 27. juni 2021. Skriv venligst ”Praktikantansøgning” i emnefeltet.

Spørgsmål til stillingens indhold kan rettes til ambassadens souschef Anne Toft Sørensen annsor@um.dk