Gå til indhold

legalisering af dokumenter

Når et dansk dokument skal bruges i udlandet, og når et udenlandsk dokument skal bruges i Danmark, skal det ofte legaliseres. En legalisering er en bekræftelse af underskriften på dokumentet. Kun originaler eller dokumenter med original underskrift kan legaliseres.

Apostille

Både Danmark, Ukraine, Armenien og Georgien har undertegnet Apostillekonventionen, hvilket betyder, at en lang række officielle dokumenter (fra offentlige myndigheder og domstole samt notarielle dokumenter) kun behøver at få påtegnet en Apostille fra én myndighed. Det vil således ikke længere være nødvendigt at få en række officielle dokumenter legaliseret af den danske ambassade i Ukraine, for at sikre at dokumentet anerkendes af danske myndigheder. Omvendt er det ikke nødvendigt for danskere at få et dansk dokument legaliseret både af en dansk myndighed og af det pågældende lands ambassade i Danmark.  

Den danske ambassade i Kiev kan ikke påtegne med en Apostille. Apostillemyndigheden i Danmark er Udenrigsministeriets legaliseringskontor.

 

Ukrainske myndigheder

Fra ukrainsk side har man udpeget tre myndigheder, som kan påtegne med en Apostille - da hver institution dækker sit område, man bør sikre sig at den enkelte institution faktisk har myndigheden til at udstede den ønskede Apostille:

For information om Apostille-påtegnelse i Ukraine, kontakt:

The Ministry of Foreign Affairs of Ukraine
2, vul.Velyka Zhytomyrska, Kyiv, 01018
E-mail: [email protected]
Phone/fax: +38 (044) 238-16-69
Web: www.mfa.gov.ua 


Apostille-påtegnelse af officielle dokumenter fra juridiske myndigheder og domstole:

The Ministry of Justice of Ukraine
73, vul. Artema, Kyiv, 04053
Phone: +38 (044) 486-49-88; 486-42-16
Web: www.minjust.gov.ua


The Ministry of Education and Science of Ukraine
10-12-A, vul. Zolotoustivska, Kyiv, 01135
Phone: +38 (044) 486-64-45
Web: www.mon.gov.ua

 

Ikke-officielle dokumenter

Man må påregne, at ikke-officielle dokumenter og en række handelsdokumenter ikke vil blive påtegnet med en apostille. Den danske ambassade i Kiev, Ukraine kan fortsat legalisere disse dokumenter, men kun i de tilfælde hvor underskriften er ambassaden bekendt. Dokumentet skal derfor forinden legaliseres af det ukrainske, armenske eller georgiske Udenrigsministerium (eller en af det ukrainske Udenrigsministeriums afdelinger i visse større ukrainske byer, se her).

 

Pris og vejledning

Da danske myndigheder som udgangspunkt ikke anerkender et ukrainsk-, armensk- eller georgisksproget dokument, vil det fortsat være nødvendigt, at det originale dokument er oversat af en autoriseret oversætter, før legaliseringsproceduren kan starte

Dokumenter til legalisering modtages på hverdage i den danske ambassades konsulære åbningstid kl. 10.00 – 12.00 (Visumafdelingen, 56, vul B. Khmelnitskoho 3. sal). Legaliseringen kan afhentes på torsdage mellem 15.00 – 16.00.  

Gebyr: Se oversigten over gebyrer her . Betaling skal ske samtidig med indlevering af dokument(er) til legalisering.

Læs mere om legalisering og Apostillen på Udenrigsministeriets hjemmeside:

http://um.dk/da/rejse-og-ophold/legalisering/
Du kan finde mere information om Apostille-påtegnelse i Ukraine på det ukrainske udenrigsministeriums hjemmeside.