Gå til indhold

rejse og ophold

På disse sider kan du finde oplysninger om de ydelser, som den danske ambassade i Kiev kan tilbyde rejsende i Ukraine, Georgien og Armenien.

Som en generel regel kan det danske udenrigsministerium og dermed de danske repræsentationer i udlandet hjælpe danske statsborgere og, så vidt det er muligt, udlændinge, der har permanent opholdstilladelse i Danmark, når disse befinder sig udenfor Danmarks grænser.

De konsulære ydelser omfatter udstedelse af dansk pas, dansk kørekort, visa til Danmark, legalisering af dokumenter, assistance i forbindelser med sygdom og dødsfald, pengeoverførsler, fængsling, bortførelser mm.

Det danske udenrigsministerium yder ikke økonomisk støtte til danske statsborgere og udlændinge, der har permanent opholdstilladelse i Danmark, når de rejser i udlandet. Dette gælder både for anmodninger om at låne penge til en returbillet til Danmark, betaling af regninger til hospitaler, betaling for juridisk støtte osv.

NB: Råd og vejledning på denne hjemmeside er givet med forbehold for fejl og mangler. Ambassaden er ikke ansvarlig for skade og tab forårsaget på baggrund af information givet på denne hjemmeside.

Rejsevejledning

Før afrejse til Ukraine anbefales det at læse Udenrigsministeriets rejsevejledning for Ukraine, der indeholder relevante og opdaterede informationer om risikoforhold, indrejseforhold, rejsesygeforsikring og sundhedsforhold.

Gebyrer

Som en generel regel er et gebyr knyttet til de fleste ydelser bortset fra sager omhandlende fængsling, bortførelse og andre alvorlige forbrydelser rettet mod danske statsborgere.

Liste over konsulære gebyrer

Danskerliste

Danskerlisten er et register over alle danskere, der opholder sig Ukraine, Georgien og eller Armenien i kortere eller længere perioder. Det er frivilligt, om man som borger ønsker at registrere sig. Formålet med danskerlisterne er at give Udenrigsministeriet mulighed for i en krisesituation hurtigt at kunne kommunikere med og om nødvendigt yde bistand til danskere, som måtte opholde sig i det pågældende land.

Registreringsblanket

Rejseklar - app

Med app'en Rejseklar er det muligt at få informationer i forbindelse med din rejse samlet ét sted. Det gælder blandt andet rejsevejledning, Danskerlisten, pas- og visumforhold samt kontaktoplysninger til Udenrigsministeriet og ambassaden. Desuden giver app'en mulighed for at modtage beskeder fra Udenrigsministeriet i tilfælde af krisesituationer.

App'en findes til iPhone, Android og Microsoft Phone.