Gå til indhold

kørekort

På disse sider kan du finde information om procedurerne for udstedelse af kørekort.

Mistet kørekort eller fornyelse af kørekort

Hvis du har mistet dit kørekort eller skal have dit kørekort fornyet, skal du henvende dig på ambassaden, hvor du skal udfylde et ansøgningsskema. Husk at medbringe billedlegitimation og pasfoto. Læs her om gebyrene for fornyelse af kørekort og udstedelse af midlertidigt kørekort.

Bemærk

Fra 1. januar 2017 er det ikke længere muligt for danskere, der har fast ophold i Ukraine, at søge om dansk/ EU kørekort  på den Danske Ambassade i Ukraine.

Er dit kørekort bortkommet eller skal det fornys skal det foregå via det lokale politi i det land, du har fast ophold. Fast ophold, forståes som det land, hvor personenen opholder sig minimium 185 dage i løbet af et kalender-år.

Du skal medbringe en attest fra det danske rigspoliti, der bekræfter, at du har dansk kørekort. Attesten får du ved at sende en skriftlig ansøgning til følgende adresse:

Rigspolitiet
Administrationsafdelingen, Pas og Kørekort
Polititorvet 14
1780 København V
Denmark
E-mail: [email protected]

Internationalt kørekort

Hvis du skal opholde dig i Ukraine, Georgien eller Armenien i længere tid, skal du have et internationalt kørekort. Et internationalt kørekort erstatter ikke det almindelige kørekort, men er et bevis på, at man har ret til at køre bil. Du kan kun få udstedt et internationalt kørekort, hvis du har et gyldigt dansk kørekort.

Et internationalt kørekort gælder ét år.

Du kan få udstedt et internationalt kørekort på den danske ambassade i Kiev og på det honorære konsulat i Tbilisi, hvis du møder op personligt, udfylder ansøgningsskemaet, som kan fås på ambassaden og medbringer:

  • Dit kørekort, hvis det er af kreditkorttypen ellers et gyldigt pas samt dit kørekort.
  • Har du ikke et kørekort af kreditkorttypen eller et gyldig pas skal du medbringe original dåbsattest, navne- eller fødselsattest samt billedlegitimation.
  • Pasfoto. Se reglerne for pasfoto her.

Læs her om gebyrerne for udstedelse af internationalt kørekort.

 

Kontakt

8 Gogolivska Vul.
01054
Kyiv, Ukraine
Telefon: +380 44 200 1260
Fax: +380 44 200 1281
E-mail:
[email protected]

E-mail visumafd.:
[email protected]

 

Åbningstider

Mandag til fredag
09.00 - 16.00

 

Personligt fremmøde

Det er obligatorisk at bestille tid før personligt fremmøde. Ring venligst indenfor ambassadens åbningstider for at bestille tid.